dyb's Diary
ABOUT ENTRY LINKS TWITER FACEBOOK BLOGSKIN
+math sucks
Saturday, 11 March 2017 • 00:56 • 0 comments
Assalamualaikum ok aku bosan gila harini so aku just nak bagitahu yang aku baru je habis exam hehe. Ala exam awal tahun je tak de pape pun. Tapi susah lah sikit sebab aku dah mula nak belajar benda baru, subjek baru, yea, aku mmg ambik pure science, mesti kau rasa aku taklayak kan? amboi choy HAHA. ok. SUbjek macamni mmg susah kalau tak study bebetol lainla kalau korg mmg dah gifted kan, dah nacherel jiniyes tu takpe la. Aku kalau subjek macam biology tu maybe aku boleh sebab aku mmg suka menghafal yes cuma aku tak suka melukis. tapi kalau deadly subject macam fizik ngan +math tu hm memang out la aku dahla tak suka mengira ni weh, Actually waktu exam haritu, aku time aku jawab addmath, aku terstop kat satu soalan ni, aku rasa aku baru je buat soalan tu malam tadi. Banyak jugakla soalan aku tinggal, dalam 17 markah hehe ok la kan ?^^ tapi takpela atleast aku dah habis exam yeahhhhh !!!! baru baru ni, atuk aku sakit, dia jatuh bilik air. barely cant move, kesian gila hm. dia dalam 80 lebih camtula. aku tengok dia sedih je. nasib baik anak dia ramai. get well soon ye. ok so tu je la aku nak cerita kalau ada masa aku tulis lagi sebab aku pun tak tahu nak tulis apa sekarang ni haha. Serious weh, jadi f4 ni bosan gile. Eleh tak bersyukur lansung, F3 kata sibuk sangat la ape la, dah naik f4 bosan la. Hehe okla tu je la aku nak cerita okby

It's already end year !
Sunday, 4 December 2016 • 22:44 • 0 comments
Hi long time no see readers. Hahaha aku pun dah agak lama tak menulis. Kali ni aku ada banyak masa cuma kena dapat mood weh nak menulis baru feel. FYI, aku baru je pindah dari Pahang ke Kelantan sbb mak aku dapat tukar tempat kerja. Walaubagaimanapun, aku maybe still stay kat sekolah yg sama just adik aku je kena tukar. Sedih tu agakla sebab although aku takde sedara pun kat sana tapi kat situlah aku membesar pergg ayat ok a so musim cuti sekolah dah start and aku pulak mereput agak la dalam rumah main gadget je bersenam malas gile an adoi cane nak kurus aaaa hahhaa. Due to the upcoming Christmas, mesti outlet outlet banyak buat sales kan. Kat H&M dah buat xmas sale perg baju seplohringgit pun ada kat situ so bolehla ajak member hang kat H7M heheh saje buat iklan tak berbayar kan Dan sudah dijangkakan, cerita LITM yg digembar gemburkan aku dalam latest entri tu aku tak tgk habis pun. Malas weh hahahaa gebang kuat sangat kan. Talk abt LITM, the main actor, Park Bo Gum (a.k.a my bae) datang Malaysia 10 Dec ni ! Aku agak dah dia datang sebab cari aku kan well (mohon bunuh). Dia ada kat KLCC Plenary Hall 10 Dec. Tiket boleh book kat cj wow shop dlm 300++ plg murah pun kot. Aku ? Nak pergi ? Heh tunggu pelangi jatuh belakang rumah lah weh baru aku pergi. Oh ya, 19 Dec ialah hari yg ditunggu tunggu (x tunggu manalah) oleh aku sebab hari tu merupakan hari keputusan pt3 (MAIGAWD) SO DOAKAN SAYAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA oklah ni dulu yyg aku tulis. tangan aku pun nak patah ni hahahhahaha emuah

Moonligh-tastic !
Sunday, 30 October 2016 • 23:17 • 0 comments
Ok hai. Harini bapak boringnya. So aku pun try survey kdramas yang best best untuk enjoy and guess what i just found ?

HAHAH BEST WEH ! PARK . BO . GUM !!!

PARK BO GUM. Perg hensem yal u should try staring at his freaking face perg melting

Ni role dia dalam Love In The Moonlight. Bapak hensem. Yousee ! You see! ERGGGGG >.<

Kdrama ni start lama dah. Aku ni memang outdated person siked. Bila dah bosan baru cari. Aku dah dapat tahu pasal cerita ni agak lama dah just malas nak tengok je. Kawan aku pun dah habis dah. One of my friends who doesnt like Korean pun sangap cerita ni. 

Cerita ni pasal seorang perempuan yang menyamar jadi lelaki dan terjadi eunuch dalam istana secara tak sengaja. Aku syak perempuan ni jadi laki dr kecik lagi sebab mak dia marah dia try dressup jadi perempuan. Heroin dia pun comel Kim Yoo Jung hmm notbad gak
Then there goes Park Bo Gum who played as Lee Young (Crown Prince) There are also a couple of famous actor such as Kwak Dong Yeon and Choo Soo Bin hahahah (main type je weh carik kat wiki)
Cerita dia jugak best sebab dia macam macam, ada kelakar, ada sweet, ada saspen, dan banyak yang smart aa sice Park Bo Gum yang berlakon kan *gatal weh minah ni*

Cerita ni 21 episodes je kot taktau la. Aku ingat nak download semua episodes then bawak g hostel boleh hilang bosan tengok ngan member kan. Anyway I think I should give this thumbsup.
Perg hensem weh melting melting.

Perg. Sorry Im over the top sangat pahal harini ek hahaha

Bigbang tak buat comeback lagi ni hmm sedih weh bila bila nak lagu baru weh
Aku pun start minat kumpulan baru iaitu Got7 hahhaha aku mula minat lepas dengar lagu Homerun dan tertarik dengan JB ERGGGGGGG JAEBUM !!!!
Bolehla buat tatapan enn ? Aku cukup baik hati bagi korang tengok bias aku k gurau je jangan kecam hahahahaha
hes cute act ai kennod wehh. Ok aku nak sambung tengok ni hahah kbye bye esok aku nak balik hostel dah why sedih nya weh tak enjoy mana pun cuti 5 hari mana cukup weh. Haha till we meet again ya emuah <3.


PT3 DONE !
Friday, 28 October 2016 • 06:29 • 0 comments
FINALLY! DONE ANSWERING THOSE PAPERS FOR GOD SAKE !!!! HAHAHAH

akhirnya aku berjaya menjawab soalan pt3 alhamdulillah 

betullah orang kata; tak mati weh jawab pekse 

PERANCANGAN LEPAS HABIS PT3 ? ANYONE ?

kalau aku, aku nak kumpul novel pastu baca perg gile ah bapako heaven yal.

tinggal tunggu amik result la kechot balik segala urat sendi weh pergperg cenna ni haha so kalau dapat good grades boleh la kipas iphone 6s perg yedok tau hahahaa

iphone is one of my wish selain dari merchandise adidas hahahaa

doakan la weh aku dpt flying colors weh

btw, aku baru balik cuti dr hostel sempena deepavali. 5 hari je weh pastu balik semula sekolah erg start pbs . ingat habis pt3 ni macam habis spm ke ape ?

IPHONE 6S IM GONNA CATCH YA !

FOR THE SPM VICTIMS, BEST OF LUCK SHOUTED ! STRIVE FOR FLYING RAINBOWS !

YEAY !

hahaha klah aku pun nak blah esok lusa tahun depan aku tulis lagi eh hahahaa goodbye ;*



Blackhead ??!
Saturday, 17 September 2016 • 01:37 • 0 comments
Hi maigod lamanya tak update hahaaha. so far aku mmg busy. Tu satu. Dan aku memang malas nak menulis hahaha.

|However sometimes im feeling nervous jugaak lah. Yelah PT3 just arnd the corner weh. Mane boleh gostan dah. Revision hmm tak payah cakaplah. Kalau dah holiday memang buku jadi sardinlah dalam beg tu ha. Jangan harap aku nak sentuh. Dont you dare ! Hahaha.

kaadang tu, rasa regret jugaklah tak study pandai pandai dulu huh sedih weh. Kalau tak mesti dah pandai

Eceh sembang hahahhahaha

anyway, so lets focus on our topic. BLACKHEAD

BLACHEAD? APE TU???

 Blackheads are a feature of acne, a common skin condition that involves lesions frequently referred to as pimples, spots, zits, whiteheads or blackheads. Blackheads are a specific kind of dark acne lesion, so-called because they contain oxidized melanin, the pigment made by skin cells called melanocytes.
((http://www.medicalnewstoday.com/articles/71615.php))

Kire macam sebum terkumpul lah dalam pori muka, tak semestinya blackhead, kadang dia boleh jadi whitehead. aku biasa kena blackhead.


Okay macamtulah blackhead.

Blackhead ni biasanya boleh dibuang dengan cara tangan. BUT !! Ianya akan meninggalkan effect dan ianya sangat MENYAKITKAN HOMAIGAWD!

So, better dont.

here are the tips on how to get rid off those pesky lil black/whitehead 

korang boleh guna mask,
 

Haa yang macamni. Aku pun ada tapi yang biore lah.
tampal tampal, then wait for arnd 30 minutes and then peel.

Tapi kalau nak guna yang diy pun boleh

1.Cuci muka.
2.Lap muka guna towel yang dah disoaked with warm water untuk bukak pori kat muka
3.Pastu amik telur, pecahkan then sapu kat muka, (guna putih telur)
4. Lepastu, amik tisu, carikkan then tampal kat muka.
5.Repeat  step 3 and 4 until dia jadi 3 layer kut.
6.Wait for 20-25 minutes
7.Peel off the mask

Yeayy ! So, bolehlah try DIY ni ahhahahhaa.

So any queries bolehla tanya kat cbox. Esok aku dah nak balik hostel dah wuwuwuwu sedih

Pray for me yaaa !!

bye ily emuah <3



workoHOLIDAY
Wednesday, 1 June 2016 • 03:09 • 0 comments

hi hahaha long time no see you all yaa. so, yeah aku pun taktahu nak cakap pasal apa harini. well now im in holiday mood. banyak jugakla tempat yg aku dah pun pergi selama cuti ni. tapi cuti masih belum habis? well thats good. hw? nah aint got no time for that haha buat waktu prep pun boleh kan? hahha
\
yeah tahun ni pt3, kerja kursus buat lepas habis cuti aduh kena takut tak?haha lepastu ada oral test lagi aduhmak cenna ni hurmzzz

okay takpe aku kena lebih bersemangat lagi untuk hari hari yang mendatang. 

kengkadang kalau tak bersemangat tu ni mesti ada sebab sebab tertentu ni

contohnya, hilang kawan, putus cinta, stress bla bla and etceteralah

hahaha aku pun biasa kena jugak alolo takpe kite geng *high5*

hahah kalau aku la kan, kalau aku hilang semangat ni aku tido je. itu lah ubat yg baik *tui*

^^ so ... dahdahla jadi doktor ni buang tebiat pulak.

bukannya dapat g korea pun hahha
 tak sabit

oh ya speaking of korea, omg aku dah lama tak tengok korea omo T.T

aku cadang lepas aku hapdet entry ni bolehla sambung sambung episodemana yang tak habis ni. kalau aku ni jenis suka tengok episode first pastu terus mara episode last 

aku ni memang eager sikit orangnya dan seorang yang cepat boring hahahaaaaa sape geng meh angkat kaki

aduh

aku pulak jenis outdated ikit bab bab kdrama ni.

tunggu orang trendingkan cerita lah baru terhegeg hegegh nak tengok . padahal cerita tu orang dah habis tengok dah 

TYPICAL DIBAH


HAHAHA act dah malas nak tengok tapi sebab bosan yang melampau lampau erggggggggg kena je lah aduhmak nak jugak heheheheheheheeheheheheheh

okaylah saya nak drop down the pen ni hehhe any queries bolehla drop dekat cbox tu ha emuah ly


PT3
Thursday, 28 January 2016 • 05:14 • 0 comments
Yeay lama tak menulis hahaha. ok welcome 2k16 huhuhu sry taksempat nak wish. k btw, esok bday aku k yeyeyeye . hahahahaha papepon aku still takut sbb tahun ni i will facing one of the big exam , pt3, yea aku dh 15 tahun, ESOK hahahaha. kk ikr, ni kat hostel ni perggg homesick siyal sumpa kabo. Kenod aku duk pressure gini kang mampat jadi nya hahaha. tahun ni takleh nak memain da , tido dlm kelas, usha usha org, hurm takle takle, hidup dgn buku je la hewhew, k papepon aku nak release tension utk esok dan hari hari mendatang, ceh bajet aku study je huhu. hahahah tapi takdela lagi perasaan taiko wujud dlm hati ni hahah baru form 3 kot hahaha lololo.  hhaha takleh lama sangat gais aku kena bla dulu kk


PAST
MY WORDS;
Hola. Bonjour. Im an alien who stuck in Earth abt 2543 years ago. i only friend a people who can buy me Zedd.

ZEDDMAIGAWD


" Ahoy Blogwalkers ! "

OTHERS


>> Dibo jadi Superstar
date : NOW
at:10 am


>> Aurora Woke Up
date : 29 Mac 2065
at: 12pm


>> Cinderella arrived
date: 1/1/2190
at: 13.12pm

Entri Aku Woi !

  • +math sucks
  • It's already end year !
  • Moonligh-tastic !
  • PT3 DONE !
  • Blackhead ??!
  • workoHOLIDAY
  • PT3
  • 2015 BYE
  • Holiday Dah Habis
  • Assalamualaikum . Haha . Yeay . hari ni aku balik...